Sfinxul si Babele, gura de rai a Romaniei

Sfinxul si Babele, gura de rai a Romaniei

Se spune ca sunt locuri in lume in care prinzi forte, te energizezi si devi alt om. Unul dintre ele, este in tara noastra minunata. Nu poti sa spui ca esti roman daca nu ai urcat cel putin o data la Babe si Sfinx. Se spune ca Sfinxul este reprezentarea unei divinitati, expresie suprema de putere si demnitate. Asemanarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv in plus sa ajungeti aici. Babele au fost supranumite „Altarele ciclopice din Caraiman”, semete, ele sunt parca, modelate de niste maini gigante.

Ce anume are deosebit Sfinxul si Babele?

Daca vrei intr-adevar sa cuprinzi lumea cu bratele si sa sorbi aroma norilor pufosi, trebuie neaparat sa ajungi in acest colt de rai. Dar nu este deajuns sa te urci in telecabina si in 5 minute sa fii acolo, asta o poti face doar la coborare. La urcare, escaladeaza muntele, simte aroma cimbrisorului, imbatate cu prospetimea, doar asa vei atinge acel punct energetic care te va vraji. Cu fiecare pas inima ta va fi mai puternica, sufletul ti se va umple de bucurie si nu vei mai vrea sa cobori niciodata.

Cui ai recomanda sa viziteze Sfinxul si Babele?

Peisajele mirifice iti vor taia rasuflarea, fiecare pas este ca o obarsie necunoscuta insa plin de vitalitate, in loc de oboseala trupurile voastre vor fi cuprinse de energie si forta. Este un traseu usor pe care il poate parcurge si un copil de 4,5 ani, asa ca nu va temeti… pentru noi a fost o poveste de neuitat, un vis devenit realitate. Am dat mana cu muntii si am dansat cu norii intr-o franezie nestapanita.

Ce te-a impresionat cel mai mult la Sfinxul si Babele?

Eram doar noi trei si muntii Bucegi. La un moment dat am zarit Crucea Caraiman, cea pe care o

vedeam doar de jos din vale, acum era asa de aproape de noi. Cu fiecare pas, muntii ne inconjurau semeti privindu-ne blajini, incurajandu-ne parca sa ii imbratisam. Soarele ne mangaia obrajii si vantul adia prin parul nostru unindu-se parca pentru a ne imprejmui trupul in acel tinut.

O ora de placere intr-o clipa adunata ne-a adus in fata necioplita a Sfinxului si Babelor vestite. In sfarsit vedeam ceva ce ar fi trebuit sa vedem demult, ceva atat de extraordinar si inedit . Ne-am alaturat Babelor si am admirat minunata lume a lor imbratisand Sfinxul am sorbit clipele de puritate cu nesat. Am stat pe pietrele fascinante, respirand aerul curat si privind o lume de vis intr-un spatiu neintinat.

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Sfinxul si Babele

Daca vreati ca traseul sa fie placut si usor, mergeti pana la Piatra Arsa cu masina si de acolo pe jos. Va puteti si caza, nu este foarte scump. Acesta este traseul cel mai placut dar si fascinant. In doar o ora veti ajunge in Raiul promis. Daca va este foame puteti manca la cabana Piatra Arsa, daca nu sus la Babele veti gasi cu siguranta porumb fiert si copt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>