Home / Descopera / EFECTELE BENEFICE ALE PLANTEI DE ROSTOPASCA.

EFECTELE BENEFICE ALE PLANTEI DE ROSTOPASCA.

Planta de rostopasca face parte din familia macilor. Planta are frunze verzi-albastre si produce flori galbene. Seva plantei este de culoare portocalie si devine rosie-portocalie la contactul cu aerul (prin procesul de oxidare).

Proprietatile benefice ale plantei

Aceasta planta este folosita cu precadere in medicina traditional chinezeasca si medicina alternativa. Atunci cand planta de rostopasca este folosita in cantitati mici inspre moderate, este general recunoscut faptul ca acesta intareste sistemul imunitar si ajuta in lupta cu arteroscleroza, astmul, angina, constipatia, eczeme, hipertensiunea arteriala, problemele menstruale, osteoartrita si durerile de dinti.

Datorita acestor calitati, planta de rostopasca este deseori comercializata in magazinele de plante medicinale si suplimente alimentare.

Pana la ora actuala nu au fost efectuate foarte multe studii stiintifice care sa ateste beneficiile curative ale plantei de rostopasca, totusi, iata pe scurt cateva dintre beneficiile dovedite stiintific ale acestei plante:

Cancer

Oamenii de stiinta au dovedit ca extractul de planta de rostopasca este un potential ajutor in lupta impotriva celulelor canceroase.

O serie de teste de laborator au aratat ca extractul este benefic in principal pentru oprirea raspandirii celulelor canceroase in cazul cancerului de plaman dar si a altor tipuri de cancer.

Multi iubitori ai medicinei naturiste dar si cei ai medicinei clasice cauta sa combine tratamentele chimice prescrise de medicii specialisti cu diverse decocturi din plante.

Plantele in general sunt deseori cunoscute pentru potentialele lor beneficii curative, dar rareori s-au condus cercetari care sa ateste beneficiile clare ale acestora.

Planta de rostopasca are norocul de a se afla pe lista acelor plante carora le-au fost dovedite o parte din beneficii mai ales in lupta cu cancerul, dar mai multe studii sunt inca necesare.

Eczema si alte dermatite

Este dovedit faptul ca planta de rostopasca poate ajuta la tratarea si ameliorarea severitatii dermatitelor. In cazul eczemelor, seva plantei poate fi aplicata direct pe suprafata afectata si are beneficiul de a reduce din simptome ca spre exemplu inflamarea si mancarimea.

Stimularea bilei

Stimularea bilei duce la imbunatatirea proceselor digestiei, in mod deosebit la digerarea acizilor grasi si la asistarea eliminarii toxinelor din organism.

Proprietati antibacteriene

Atunci cand simti ca vei raci, sau ca ai o posibila infectie in organism, consuma rostopasca. Planta are beneficiul de a lupta impotriva bacteriilor si infectiilor bacteriene, de exemplu a infectiilor streptococice.

Ameliorarea durerilor

Atunci cand suferi de dureri analgezice, ca spre exemplu cele de dinti, cap sau spate, poti gasi in rostopasca un tratament natural pentru combaterea lor.

Consumul in cantitati suficiente (200mg/kg) duce la eliminarea durerilor, fara a fi necesara administrarea unui tratament medicamentos.

 

sursa: sanatatesistaredebine.ro

About A. Diana

A. Diana

Check Also

Ce orez ingraşă si care sunt soiurile sănătoase?

Indiferent dacă are bobul rotund, lung sau oval, orezul alb este soiul cel mai puţin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

}