Home / Descopera / CULTURA CAPSUNULUI. METODE DE CULTIVARE A CAPSUNILOR

CULTURA CAPSUNULUI. METODE DE CULTIVARE A CAPSUNILOR

Cultivarea CAPSUNILOR, cum puteti obtine capsuni cataratori din ORICE SOI de CAPSUN. Metode de cultivare a capsunilor, capsuni in gradina sau capsuni pe balcon

Capsunul este vesnic verde

Frunzele sale nu se ingalbenesc toamna si nu cad. Unele din ele mor totusi in timpul iernilor friguroase, in timp ce altele raman verzi si sanatoase chiar sub stratul de zapada. Capsunii emit stoloni, niste filamente lungi si subtiri, care formeaza din loc in loc noduri din care apar plante tinere.

Datorita acestei particularitati planta se intinde rapid daca nu este ingrijita. Tot datorita stolonilor, daca veti cultiva capsuni intr-un vas precum un ghiveci sau o jardiniera, stolonii formati vor iesi cu timpul in afara, oferind plantei un aspect curgator. Aceste caracteristici sunt valabile pentru oricare soi sau varietate de capsun, asadar nu va lasati ademeniti de oferte „senzationale” si pliante care va infatiseaza capsunii crescand asemeni unei tufe de trandafir (ma refer la capsunii urcatori).

Are nevoie de apa si de un pamant aerisit si usor acid
Fiind o planta originara din zonele impadurite, capsunii infloresc si fructifica atat la soare, cat si la semi-umbra. Sunt obisnuite cu un pamant usor, bogat in substante organice, precum pamantul de frunze. Are nevoie de apa cat mai des, in conditiile in care intra rapid in sol. Pentru ca nu are radacinile bine infipte in pamant, capsunul va folosi apa din straturile superioare ale solului. Trebuie sa ai grija ca solul sa fie usor umed in jurul sau, iar pentru a pastra umiditatea poti aseza un strat de mulci alcatuit din paie, scoarta de copac sau, in cazul culturii mari, cu folie de polietilena.

 

sursa: agroromania.manager.ro

About A. Diana

A. Diana

Check Also

Ce orez ingraşă si care sunt soiurile sănătoase?

Indiferent dacă are bobul rotund, lung sau oval, orezul alb este soiul cel mai puţin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

}