Home / Sanatate / Ceai verde Matcha – retete de vara, usor de preparat.

Ceai verde Matcha – retete de vara, usor de preparat.

Matcha este produsul natural cu cel mai ridicat continut de antioxidanti, fiind considerat o fantana a tineretii. De exemplu, proprietatile sale antioxidante depasesc cu mult pe cele ale rodiei, coacazelor sau fructelor Goji. Studii recente au ajuns la concluzia ca o cupa de Matcha este echivalentul a 10 cupe de ceai verde ca valoare nutritionala si continut de antioxidanti.

In bucatarie, gustul unic al pudrei de Matcha il transforma intr-un ingredient potrivit a fi folosit in prepararea multor retete. Aroma sa este descrisa ca fiind “umami” , fiind considerat al cincilea gust, dupa dulce, sarat, amar si acru. Folosirea pudrei de Matcha este potrivita atat pentru desert cat si pentru feluri principale de mancare.

In continuare va vom prezenta, pe larg, 2 retete de Ceai verde Matcha, usor de preparat si care va vor racori zilele calduroase de vara.

MATCHA ICE TEA CU PEPENE ROSU

Cine s-ar fi gandit ca pepenele rosu se poate potrivi atat de bine cu ceaiul verde? Ei bine, dulceata pepenelui merge foarte bine cu astrigenta ceaiului verde. Daca ii punem si cateva cuburi de gheata, obtinem o bautura ideala pentru zilele de vara!

De asemenea, atunci cand folosim Matcha pentru ceaiuri reci, nu este necesar sa folosim o pudra de cea mai inalta calitate deoarece aroma acestuia se va pierde oricum printre fructe si cuburi de gheata. Recomandarea noastra ar fi sa folositi o pudra de ceai verde matcha fie pentru gatit, fie o pudra de ceai verde care are si uleiuri volatile de fructe (gasiti mai multe variante pe livadacuceai.ro).


Avem nevoie de:

  • 1 si ¾ cani de pepene rosu fara seminte si taiat cubulete
  • ½ cana de apa
  • 1 lingurita de Ceai verde Matcha
  • Cuburi de gheata
  • Feliute de pepene pentru decor.

Ce trebuie sa facem:

  • Intr-un bol amestecam ceaiul Matcha cu apa pana ce pudra se dizolva.
  • Punem pepenele taiat cubulete intr-un blender si maruntim.
  • In 2 pahare umplute cu gheata turnam sucul de pepene si apoi Ceaiul Matcha.
  • Decoram paharul cu feliute de pepene.

Savuram!

 

 

ICE TEA MATCHA CU MORINGA

Nu este nimic mai placut ca un pahar de ceai rece intr-o zi calduroasa de vara. Astazi va vom impartasi reteta noastra de ceai rece Matcha, folosind Ceai Verde Matcha cu Moringa. Este perfect pentru a va incepe diminetile, pentru a-l lua cu dumneavoastra la un picnic sau, de ce nu, pentru a va surprinde oaspetii.


Ceaiul Matcha cu Moringa are o culoare verde vibranta si un gust cremos. Fie ca sunteti un expert in ceea ce priveste ceaiul, fie ca sunteti la inceput de drum, acest ceai Matcha va va placea cu siguranta!


Avem nevoie de:

  • 4 grame de Ceai verde Matcha cu Moringa (o lingurita dozatoare de ceai).
  • 2 pahare de apa rece
  • Cuburi de gheata
  • Menta proaspata pentru decor


Ce trebuie sa facem:

  • Punem pudra de Matcha intr-un bol cu deschidere larga (astfel incat sa putem amesteca).
  • Punem un pahar de apa peste si amestecam pana cand Matcha incepe sa se dizolve.
  • Turnam restul de apa si amestecam pana ce obtinem o bautura omogena
  • Punem gheata in 2 pahare.
  • Turnam Matcha obtinuta , peste gheata.
  • Adaugam menta proaspata.


De asemenea, pentru un plus de savoare, putem adauga si feliute de lamiae, sau ghimbir proaspat ras. Iar pentru cei care doresc un gust usor mai dulce, se poate adauga cu success si miere.

sursa: livadacuceai.ro

About A. Diana

A. Diana

Check Also

CEAI DE CHIMEN: PROPRIETATI, BENEFICII, DIETA, CONTRAINDICATII.

In prezent, chimenul ocupa un loc fruntas  printre plantele aromatice folosite in bucataria internationala. Mirodenie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

}